Monday 19 August 2013

Zwemmen na de Winterstop

De zwemles van SwimBee heeft een winterstop. Deze loopt van halverwege december tot ergens begin januari. De precieze data worden nog bekend gemaakt wanneer de zwemschool deze heeft bepaald.
De winterstop van de zwemschool SwimBee wordt gehouden omdat er dan kerstvakantie is. Over de hele wereld worden de feestdagen dan gevierd en is er ook bij SwimBee ruimte voor vrije tijd; voor de kinderen en voor de medewerkers.
Tijdens de winterstop wordt er bij SwimBee geen zwemles gegeven. De zwemschool stopt hier op dat moment even mee.
Hierna wordt de zwemles weer hervat op de zwemschool. De kinderen mogen weer komen om verder te gaan met het leren zwemmen.
Meestal zijn er weinig problemen met het oppakken van alle geleerde techniek van de zwemschool. De zwemles begint weer bij SwimBee en de kinderen gaan gewoon weer verder waar ze gebleven waren.
Dit verschilt natuurlijk wel van kind tot kind. Het ene kind heeft hier meer moeite mee dan het andere kind. Daarom probeert SwimBee hier wel rekening mee te houden. Er worden spelletjes gedaan tijdens de zwemles om weer even in te komen.
Op die zwemles manier wordt er spelenderwijs geleerd.
Vervolgens gaan de echt normale lessen weer van start. De kinderen gaan weer aan de slag met de technieken en hun voorbereidingen voor het halen van hun diploma's. Ze mogen elke week weer komen om in de kleine groepen te werken aan waar zij nog niet zo goed in waren.
De zwemschool gaat ervan uit dat het wennen aan de zwemles redelijk snel gaat. Daarom is voor dit spelen ongeveer een halve of maximaal een hele les gerekend. Bijna alle kinderen zijn dan weer op het niveau waar zij waren de laatste zwemles voor de winterstop.
SwimBee vind het belangrijk dat u weet dat er aandacht wordt besteed aan het oppakken van het zwemmen na de winterstop in haar zwemschool.

No comments:

Post a Comment